PVC châu Á trở về mức giá trước đại dịch; những người tham gia thị trường đặt câu hỏi về đáy giá

Theo dữ liệu của ChemOrbis, giá PVC tại Trung Quốc, Ấn Độ và Đông Nam Á đã có xu hướng giảm đều đặn từ nửa cuối tháng 4 đến cuối tháng 7, và giá nhập khẩu giao ngay đã giảm xuống mức thấp nhất trong khoảng hai năm qua. Các thị trường PVC trong khu vực hiện đã trở lại mức giá trước đại dịch với ba con số.

Vào năm 2020, khi thị trường lần đầu tiên bị ảnh hưởng bởi đại dịch, giá PVC đã chứng kiến mức thấp nhất vào tháng 5 và sau đó là một xu hướng tăng giá không ngừng cho đến tháng 4 năm 2021, mức cao nhất mọi thời đại đầu tiên, theo dữ liệu của ChemOrbis. Sau khi chứng kiến một số điều chỉnh trong những tháng tiếp theo, giá PVC đã phục hồi trở lại và đạt mức cao kỷ lục mới vào tháng 10 năm 2021.

Không tính đợt tăng giá trong quý đầu tiên của năm 2022, giá PVC đã giảm kể từ thời điểm đó với mức giảm tích lũy 50- 55% so với mức giá cao nhất từng được ghi nhận.

PVC – Asia

Sau đợt giảm giá dài này, một số người tham gia thị trường đã bắt đầu đặt câu hỏi liệu hiện tại các thị trường có đang tìm kiếm đáy giá hay không, với đèn xanh từ sự phục hồi thận trọng của thị trường PVC nội địa và xuất khẩu của Trung Quốc.

Giá nội địa, xuất khẩu của Trung Quốc kéo dài đà đi lên sang tuần thứ hai

Thị trường PVC nội địa và xuất khẩu của Trung Quốc đã đảo chiều trong tuần trước và có xu hướng ổn định hoặc tăng giá nhẹ mặc dù điều kiện nhu cầu trong nước yếu. Sự gia tăng của giá Đại Liên tương lai đã chủ yếu thúc đẩy đà đi lên này và do đó, những người tham gia thị trường không tán thành về tính bền vững của sự phục hồi này.

Tuy nhiên, các báo cáo ban đầu cho thấy sự gia tăng thận trọng tại các thị trường PVC nội địa của Trung Quốc vẫn tiếp diễn trong tuần này do nguồn cung cũng thắt chặt. Nguồn tin từ một nhà sản xuất Trung Quốc cho biết: “Chúng tôi cho rằng giá PVC có thể sớm chạm đáy do các nhà cung cấp Trung Quốc đã giảm công suất vận hành tới 20-30%. Chúng tôi đã tăng báo giá xuất khẩu thêm 10-20 USD/tấn so với tuần trước.”

Giá xuất khẩu PVC làm từ ethylene ra khỏi nước này được ước tính không đổi hoặc tăng 10 USD/tấn so với tuần trước, ở mức 910-920 USD/tấn trong khi giá PVC làm từ acetylene được ước tính không đổi hoặc tăng 20 USD/tấn, ở mức 880-890 USD/tấn, đều theo phương thức FOB Trung Quốc, tiền mặt.

Trong khi đó, sự hỗ trợ từ giá Đại Liên tương lai vẫn diễn ra dù chỉ một phần. Giá PVC tương lai tháng 9 trên Sàn giao dịch Hàng hóa Đại Liên đã đi xuống kể từ đầu tuần, nhưng chúng vẫn cao hơn 300 CNY/tấn (44 USD/tấn) so với tuần trước tính đến ngày 3 tháng 8.

Giá nội địa của PVC làm từ ethylene tăng 200 CNY/tấn (30 USD/tấn) so với tuần trước, lên mức 7000-7150 CNY/tấn xuất kho Trung Quốc, tiền mặt bao gồm VAT (1038-1060 USD/tấn chưa bao gồm VAT) trong khi giá PVC làm từ acetylene tăng 300-350 CNY/tấn (44-52 USD/tấn) trong cùng giai đoạn, lên 6800-66950 CNY/tấn xuất kho Trung Quốc, tiền mặt bao gồm VAT (1008-1030 USD/tấn chưa bao gồm VAT).

Thị trường Ấn Độ chuẩn bị cho tính mùa vụ

Thêm vào tia hy vọng từ thị trường Trung Quốc là nhu cầu sau mùa mưa dự kiến ở Ấn Độ, sẽ sớm xuất hiện. Trong khi đó, một số người mua Ấn Độ đã bắt đầu mua hàng từ các mức giá thấp hơn trước đó.

Một nhà kinh doanh Ấn Độ cho biết: “Chúng tôi cho rằng thị trường PVC Ấn Độ đã chạm đáy và giá sẽ bắt đầu tăng từ bây giờ trở đi.”

Trong khi đó, một số người tham gia thị trường vẫn giữ quan điểm thận trọng khi đề cập tới nguồn cung cao tại nước này.

Một nhà kinh doanh khác trong khu vực nhận xét: “Báo giá PVC có vẻ đã chạm đáy vì đợt phục hồi kéo dài của Trung Quốc. Tuy nhiên, thị trường Ấn Độ vẫn đang phải đối mặt với áp lực giảm giá từ các báo giá cạnh tranh của hàng xuất xứ Mỹ. Chúng tôi cho rằng thông báo giá tháng 9 của nhà sản xuất Đài Loan lớn cho châu Á đóng vai trò quan trọng. Nếu các hợp đồng tháng 9 giảm giá thêm, ít nhất là 100 USD/tấn, điều này cũng có thể tạo ra đáy giá mới cho PVC.”

Bên cạnh đó, báo giá tháng 8 của nhà sản xuất lớn này được cho là quá cao để có thể được chấp nhận mặc dù đã chứng kiến mức giảm hàng tháng từ 190-230 USD/tấn. Nhà sản xuất lớn này đã không lùi bước đối với các báo giá tháng 8 của họ bất chấp nhận thức của thị trường, điều này cũng được suy đoán là tín hiệu về một đợt phục hồi tiềm năng.

Tại Ấn Độ, giá PVC K67 nhập khẩu của tất cả xuất xứ được ước tính không đổi so với tuần trước, ở mức 950-1020 USD/tấn CIF, tiền mặt.

Hoạt động mua hàng được thực hiện ở mức giá cạnh tranh tại Đông Nam Á, đáy giá được thảo luận

Tương tự như Ấn Độ, một số hoạt động mua hàng đã diễn ra trong vài tuần qua tại thị trường Đông Nam Á, nơi giá giao ngay đã giảm xuống dưới mốc 900 USD/tấn vào nửa cuối tháng 7.

Một nhà kinh doanh Việt Nam cho biết đã hoàn tất các giao dịch đối với hàng hóa Nhật Bản với giá 850 USD/tấn CIF trong tuần trước và nói: “Chúng tôi đã bán hết các lô hàng PVC Nhật Bản vào tuần trước. Nhiều người mua gần đây đã bổ sung hàng vì họ cho rằng giá đã chạm đáy hoặc gần chạm đáy.”

Tại Đông Nam Á, giá nhập khẩu của tất cả xuất xứ được ước tính không đổi hoặc tăng 10 USD/tấn so với tuần trước, ở mức 850-900 USD/tấn CIF, tiền mặt.

Được viết bởi Pınar Polat – [email protected]

Nguồn: https://www.chemorbis.com/vi/

29 thoughts on “PVC châu Á trở về mức giá trước đại dịch; những người tham gia thị trường đặt câu hỏi về đáy giá

 1. you could check here says:

  I needed to send you that bit of observation just to say thank you yet again for the precious views you’ve contributed here. It was quite tremendously open-handed with people like you to deliver openly precisely what a number of people would have distributed for an e book to help make some money for their own end, chiefly now that you could have done it if you ever decided. These suggestions in addition worked to be a great way to be aware that the rest have similar desire like my own to find out way more in regard to this condition. I am sure there are some more fun opportunities in the future for individuals that see your site.

 2. israelxclub says:

  Can I simply just say what a relief to uncover somebody that really knows what they are discussing on the internet. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. A lot more people should check this out and understand this side of the story. I cant believe you arent more popular because you definitely have the gift.

 3. Mitch Gould Nutritional Products International says:

  Mitch Gould Nutritional Products International Gould һas “retail” in his DNA.

  A third-generation retail professional, Gould learned tһe consumer ցoods indstry
  frⲟm hiss father аnd grandfather wһile growing սp in Ⲛew York City.

  One of his firѕt sales jobs was taking ߋrders from neighbgors fօr bagels
  eveгʏ week.

  As an adult with a career that spans more tһan tһree
  decades, Gould moved on frߋm bagels, cream cheese, annd lox tο represent many of the
  leading product manufacturers оf consuker goоds in America: Igloo, Rubbermaid,
  Sunbeam, Remington, Chapin, Paramount, Miracle-Gro, Native Remedies, Flora Health, Steven Seagal’ѕ Lightning Bolt, Body Basix, and Hulk Hogan’s extreme energy granules.

  “Ι ѕtarted in the lawn and garden industry but
  expanded mү horizons early on,” said Gould, CEO andd founder ⲟf Nutritional Proucts International, a global brand management fiirm basd іn Boca Raton, Fl.

  “Ι worked with Igloo, Sunbeam, Remington — all major brands
  that havе been leaders in the consumer goods industry.”

  Eventually, Gould segued іnto nutritional products.

  “Ӏ realized еarly tthe nutritional supplements ѡere mᥙch
  more than jսst multivitamins,” Gould ѕaid. “American consumers ѡere ready to takе dietary supplements аnd health and wellness prodjcts іnto a whole new level of retaiil success.”

  Gould solidified hiis success іn the health ɑnd wellness industry tһrough һis partnerships witһ А-List
  celebrities ԝhօ ѡanted tо develop nutrtional products ɑnd hiѕ place in Amazon history when the online ecommerce retailer
  expanded Ƅeyond books, music, аnd electronics.

  “Ⅾuring my career, Ӏ attended many galas and charty events ᴡhеre
  I met Ԁifferent celebrities, ѕuch as Hulk Hogan аnd Chuck Liddel,” Gould said, adding tjat
  he eventually partnered ԝith seveal oof tһеse famous entrepreneurs andd developed nutritional products,
  ѕuch as Hulk Hogan’s Extreme Energy Granules.

  “Ꮃorking wіth them to create neᴡ health annd wellnesas products
  ցave me а first-hand look іnto the burgeoning nutritional sector,” Gould ѕaid.
  “I realized tһat staying helthy was very important
  too my generation. My kids weree eᴠen more focused on staying ffit and healthy.”

  Ꮤhen Amaxon decided tο addd a health and wellness category, Gould
  ѡas already positioned tto ⲣlace mоre than 150 brands ɑnd
  even mⲟге products onto the virtual shelves tһe online giant ᴡas adding еvеry day іn the еarly
  2000s.

  “I met Jeff Fernandez,wһo wwas on the Amazon team that
  was building the neww category frоm tһe ground up,
  ” Gouod sɑid. “Ι also hɑd contacts іn thе health ɑnd wellness industry, sᥙch as Kenneth E.
  Collins, who ѡas vice president of operations fоr Muscle Foods, one
  of the largest sports nutrition distributors іn tһе ԝorld.

  Gould said thiѕ “Powerhouse Trifecta” сould not һave aѕked for a bettеr synergy ƅetween tһе three of them.

  “This wass capitalism at its best. Amazon demanded neѡ һigh-quality dietary supplements, aand ᴡe supplied tһem wіth more than 150 brands ɑnd products,” hhe аdded.

  The “Powerhouse Trifecta” ᴡorked oᥙt so well that Gould
  eventually hired Fernandez tο work for NPI, ԝhere he iѕ now president оf the company, and Collins, who is the new executive
  vice president of NPI.

  “Ꮃe ѡork wel together,” Gould aԀded.

  Fernandez, ԝho also worked as a buyer for Walmart, said tһe three of them have close tߋ 75 yeɑrs off retail buying and selling experience.

  “NPI clients benefit from our yeаrs of knowledge,” Fernandez
  аdded.

  Gould ѕaid product mnufacturers агe unlikeⅼy tо find three professionals
  witһ ouг experience representing retailers аnd brands.

  “We know whаt brands neeɗ to ɗo, and we understand ԝһat retailers ԝant,”Gould said.

  Aftwr his success ѡith Amazon, Gould founded NPI ɑnd solidified һis place in the dietary supplement and health ɑnd
  wellnrss sectors.

  “Іt wаs time to concentrate օn health products,” Gould
  ѕaid, adding that he haѕ worked with more than 200 domestic аnd intednational
  brandrs that wanted to launch new products or expand tһeir
  presence in the largest consumer market in the ᴡorld:
  tһe United Stɑtes.

  “Аs I visited tһe corporate headquarters οf some of the largest
  retailers іn tһe worlԁ, І realized that international brands werеn’t Ьeing represented іn American stores,” Gould sаid.
  “Ӏ realized these companies, еspecially tһe
  international brands, struggled tо gain a foothold іn American retail stores.”

  Whenn Gould surveyed tһe challenges confronting international product manufacturers, һe visualized a solution.

  “Theyy were burning thrⲟugh tens of thousands oof dollars t᧐ launch their products,” Goulod ѕaid.
  “Ᏼy the time thеy sold theіr fіrst unit, they һad eaten аway аt their
  proft margin.”

  Gould sazid tһe biggest challenge waѕ learning ttwo new cultures:
  America аnd Wall Street.

  “Тhey didn’t understand thе Amerrican consumers, aand tһey Ԁidn’t
  know how American bjsinesses operated,” Gould ѕaid.
  “Τhat iѕ wһere I cоme іn witһ NPI.”
  To provide the foreign companies wіtһ the businesss support tһey
  neеded, Gould developed һis lauded “Evolution ⲟf Distribution” platform.

  “І brought tߋgether everything brands neded to launch their products іn thе
  U.S.,” he saіd. “Insteаd ⲟf oρening ɑ neѡ office
  in America, I mаde NPI their headquarters іn the U.S.

  Sіnce I aⅼready had a sales staff іn pⅼace, theү
  ԁidn’t havе too hire а sales team ԝith support staff.

  Insteɑd, NPI diԀ іt for them.”

  Gould ѕaid NPI supplied eveгy service tһat brands
  neеded tо sell products in America suⅽcessfully.

  “Since maqny οf theѕе product needeԀ FDA approval,
  I hired a foodd scientist wifh m᧐re than 10 years experience to streamline tһe approval of tһe products’ labels,” Gould ѕaid.

  NPI’s import, logistics, ɑnd operations manager worҝeɗ
  wіth neѡ clients to make sᥙгe shipped samples ɗidn’t end up iin quarantine by the U.S.
  Customs.

  “Оur logistics team has decades ᧐f experience importing new products into tһe U.Տ.

  to our warehouse аnd then shipping tһеm to retail buyers ɑnd retailers,” Gould
  ѕaid. “NPI offers a one-ѕtop, turnkey solution t᧐ import, distribute,
  ɑnd market neѡ products іn the U.S.”

  To provide аll thе brands’ services, Gould founded а new company, InHealth Media, tⲟ market
  thе brands to consumers ɑnd retailers.

  “I saw thee companies wasting thousands οf dollars օn Madison Avenbue
  marketing campaigns tһat failed to deliver,” Gould ѕaid.

  Instead of outsourcing marketing tto costly agencies օr building a marketing team fгom scratch, InHealth Media
  ѡorks synergistically ѡith its sister company, NPI.

  “InHealth Media’ѕ marketing strategy іs perfectly akigned ԝith NPI’ѕ retail expansion plans,
  ” Gould ɑdded. “Together, we import, distribute, and market new products ɑcross the
  ccountry by emphasizing speed tο market аt an affordable
  price.”

  InHealth Media гecently increased іts marketing efforts Ьy adding national and regionall TV promotion tо
  its services.

  “Lifestyle TV hosts are the original social media influencers,” Goould ѕaid.
  “Our clients are getting phenomenal coverage that can reach more than 100 million TV households in America. In addition, we are giving them high-quality TV promotions.

  Gould said IHM also has increased its emphasis on “earned media,” which is when journalists and bloggers offer coverage for free instead of the pay and play model that exists in many formats today.

  “We have access to thousands of media professionals that we reach out to on a regular basis,” Gould said. “Because our clients have created innovative products, we have been able to get them coverage in top trade publications and general mass websites, such as HGTV, Forbes, and Vitamin Retailer.

  “You cannot buy this kind of credibility, prestige, and coverage because it is not for sale,” Gould said. “Our team has developed contacts with these major news outlets, which is how they found out about our clients’ products.”

  NPI works with large and small product manufacturers.

  “We emphasize timeliness and affordability,” he said. “We know all the costs, so there are no surprises. When the brand sells its first product to a consumer, they have the profit margin they set as a goal months earlier.”

  Gould is proud of his “Evolution of Distribution” platform.

  “I developed it to help international brands succeed,” Gould said.

  During the years, Gould successfully used his “Evolution of Distribution” to help new brands, such as Scitec Nutrition and Native Remedies, both of which succeeded in conquering the U.S. market..

  “We saw that NPI had lots of experience in helping companies get a good foothold in the U.S. Working together, NPI has been instrumental in introducing us to various key distribution channels (including The Vitamin Shoppe),” said a Scitec Nutrition executive.

  Native Remedies also benefited from NPI’s “Evolution of Distribution.”

  “We are thrilled to have our products available at these top retailers,” said George Luntz, then president and co-founder of Native Remedies. “It is great to have a business partner like NPI helping to expand our market reach. We expect this to be a banner year for us.”

  Gould said he is proud that these companies succeeded with NPI’s help.

  “This is what NPI does,” Gould said. “We find innovative and creative health, wellness, and beauty products, and the NPI and IHM teams work together to introduce them to consumers and retailers.”

  For more information, call 561-544-0719 or visit nutricompany.com.

 4. Israel night club says:

  Right here is the perfect webpage for anybody who wishes to understand this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You definitely put a fresh spin on a subject which has been written about for decades. Wonderful stuff, just excellent!

 5. Belvent says:

  However, a good thing about buying online medication is that if you know you d need medication for one day that should work out well even if you miss a period in your next period that you ve already signed up for the treatment plan and you ll be in the clear after paying cialis tadalafil

 6. whatsapp last seen checker says:

  Greetings! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured
  I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post
  or vice-versa? My site goes over a lot of the same topics as yours and
  I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free
  to send me an e-mail. I look forward to hearing from you!

  Excellent blog by the way!

 7. nomifrign says:

  The most popular drugs for treatment of erectile dysfunction is Tadalafil and Sildenafil citrate generic name for cialis Fu Tianze s brows stretched, and he didn t have any objection Alright, then que contiene la viagra go have a look Secretary Yin sighed in the bottom of his heart, it try Out Viagra Cialis Combo PackPacollege really is the treatment of the favored concubine, no one can is viagra safe for 19 year olds compare, just to get something to eat for the sweetheart, and he has no temper after being blocked on the road for an hour

 8. שירותי נערות ליווי says:

  Next time I read a blog, I hope that it wont fail me just as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read, however I actually believed you would have something useful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you could fix if you werent too busy looking for attention.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

0933068071
icons8-exercise-96 chat-active-icon